Yleinen

Spelttiä pääsiäiseksi

24.03.2013, tainas

Spelttihelmiä

En ole milloinkaan ollut riisin ystävä, eikä se suinkaan ole johtunut pelkästään siitä, ettei riisi todellakaan ole mitään lähiruokaa. Jotenkin se vain on ollut useimmiten niin mautonta tai maistunut pahvilaatikolta ellei sitä ole maustanut valtavasti. Kun lähituottaja toi kokeiltavakseni spelttihelmiä ja pyysi laatimaan niille sopivan reseptin, olin heti myyty. Nyt meillä valmistetaan niistä ihanaa speltittoa (spelttirisotto). Speltitto on maukas liskuke vaikkapa pääsiäisaterialle. Tässä laatimani resepti.

Speltitto

1 punasipuli

1-2 valkosipulinkynttä

1 rkl rypsiöljyä

2 rkl voita

¼ dl Sysmän luomun kasvisliemijauhetta

6 dl vettä

2 dl spelttihelmiä

2rkl smetanaa

  1. Kiehauta vesi ja lisää kasvisliemijauhe.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä voi-öljyseoksessa pari minuuttia.
  3. Lisää spelttihelmet ja sekoita.
  4. Lisää kuumaa kasvislientä vähitellen tarpeen mukaan.
  5. Kypsennä hiljalleen noin tunti. Valmista lientä tarvittaessa lisää.
  6. Lisää lopuksi smetana ja mausta yrteillä jos haluat.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *