Yleinen

Vähemmän sokeria

17.04.2013, tainas

Lähimeijerin rahka tarjouksessa!  Kerrankin jotain minulle sopivaa. Miksi tarjouslehtiset ovat useimmiten täynnä roskaruokaa, johon vähänkin terveelliseen ruokavalioon paneutunut ei suostu koskemaan tikullakaan? Pizzaläppiä, patonkia, pullapitkoja, tuontihedelmiä, energiajuomia ja tietenkin kaljaa. Onneksi joskus sentään jotain, joka kelpaa karpille lähiruoan ystävälle.

Täytyy myöntää, että olen koukussa. Onneksi en energiajuomiin, vaan punaherukkarahkaan. Siinä ei pitäisi olla mitään koukuttavaa varsinkaan, kun en edes lisää siihen sokeria. Karsittuani ruokavaliosta turhia hiilihydraatteja olen lopettanut valkoisen sokerin käytön miltei tyystin. Uskomatonta, miten nopeasti makutottumukset voivat muuttua. Mikäli tarvitsen makeutusta käytän intiaanisokeria tai kookossokeria, jonka GI on joidenkin lähteiden mukaan vain 30-35. Mutta niitäkin käytän melko vähän. Oikeastaan vain silloin, kun leivon jotain makeaa ja sitä tapahtuu nykyään melko harvoin. Minä alan nyt valmistaa rahkaherkkua yksinkertaisesti vaahdottamalla kermaa lisäämällä siihen rahkaa ja paljon jäisiä punaherukoita. Jos et pysty heti jättämään kaikkea makeutusta lisää joukkoon vain vähän intiaanisokeria ja aitoa vaniljajauhetta. Jätän seoksen ”sulamaan” siksi aikaa, kun käyn saunassa ja sitten nautin punaherukoiden kirpeästä raksahtelusta ja kermaisen rahkan pehmeydestä suussani. Sinä voit  lukea lisää sokereista vaikka täältä:

?cat=479k=

, ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *